u47.org

Skip to menu

Site Info & Dankwoord

Enkele woorden van dank

Een tijd geleden, in de zomer van 2001, ben ik begonnen met deze site. De site was toen niet veel meer dan een korte beschrijving van Günther Prien en een korte opsomming van de 10 patrouilles gemaakt door de U-47 tussen september 1939 en maart 1941. Sindsdien is de site steeds blijven groeien, soms zelf exponentieel. Het is langzamerhand veranderd van een leuk projectje in een historische bron die lof heeft geoogst van de hoogste autoriteiten. De snelle groei kon alleen gerealiseerd worden dankzij de hulp die ik gekregen heb van een aantal mensen. En zonder in een Oscar-achtige toespraak te verzanden wil ik iedereen gepast danken.

  • Mijn vriendin, Caroline, allereerst voor het controleren van de engelse site en voor het verwijderen van alle typefouten. Ten tweede voor het maken van het "Snorting Bull" bierglas en ten derde voor het maken van "Bulli", de officiele mascotte van de site. Momenteel val ik haar lastig met de vertaling in het Frans.
  • Herr Peter Podlewski, die naast het sturen van een originele duitse editie van mein Weg nach Scapa Flow uit de oorlogstijd, veel van zijn vrije tijd heeft gespendeerd aan het vertalen van de site in het Duits. Dit met een passie die de mijne overtreft. Ik kan alleen hopen dat Frau Podlewski niet te ge├»rriteerd raakt van het feit dat hij dagen lang achter zijn computer aan zijn "Snorting Bull" bierglas zit te nippen.
  • Peter Smith voor het maken van de fantastische vitrinekastjes voor de schaalmodellen, die in de U-47-winkel te koop zijn, alsmede de mooie plaatjes van zijn creatie.
  • Peter Hofman één van mijn beste klanten die zorgde voor een boel mooie plaatjes voor de binnenkort te openen modellen galerij en zijn aanbod de site in het Nederlands te vertalen.

Verder wil ik nog diverse anderen bedanken die mij geholpen hebben. Voor diverse plaatjes, Warcos, Ivan, Holger Dorn en Dilip Sarkar MBE; Allan F. Cameron voor het zeer interessante artikel over het verschijnen van één van de U-47-torpedos in Scapa Flow; Captain Jerry Mason, USN voor het verstrekken van de originele afschriften van Prien's log van de Scapa Flow-operatie en Howard van ubootwaffe.net voor zijn toestemming om informatie van zijn site te gebruiken, die slachtoffers van de U-47 gepubliceerd hebben op zijn geweldige site.

In association with amazon.com

Site Details

Hand-coded in W3C compliant, accessible XHTML and CSS. Designed for the best browser on the web, Mozilla Firefox.

» Get Firefox now...

Valid XHTML 1.0 Strict Level Triple-A conformance icon, W3C-WAI Web Content Accessibility Guidelines 1.0

Main Menu