u47.org

Skip to menu

U-47 Insignia

Introductie

Net als de andere onderzeeboten, had de U-47 zijn eigen unieke blazoen, de beroemde "Briezende stier". Dit blazoen was bedacht en uitgevoerd door Prien's eerste wachtcommandant, Oberleutnant zur See Engelbert Endrass, eveneens drager van het Ridderkruis en later commandant van de U-46 en de U-567 tot hij in oktober 1941 sneuvelde toen de U-567 ten noord-oosten van de Azoren tot zinken werd gebracht door het Britse korvet HMS Deptford.

Het verhaal gaat dat Endrass het blazoen in eerste instantie had gezien in een stripboek van een van de bemanningsleden en het in oktober 1939 op de terugweg van Scapa Flow naar Wilhelmshaven op de commandotoren had geschilderd. Het blazoen zou het karakter en geest van de commandant van de U-47, Günther Prien het beste verbeelden. Prien was sinds die tijd dan ook bekend als Der Stier von Scapa Flow ("De stier van Scapa Flow").

De blazoenen die op de commandotoren van de U-47 werden geschilderd, waaronder de beroemde briezende stier, namen verschillende vormen aan. Dit deel van de site gaat in op de historie van de blazoenen geschilderd op de commandotoren van de U-47 vanaf het begin van de oorlog tot zijn laatste patrouille in het voorjaar van 1941. Met dank aan Dougie Martindale voor zowel dit deel van de site als voor zijn diepgaande onderzoek in deze.

Inhoudsopgave

volgende »

In association with amazon.com

Main Menu