u47.org

Skip to menu

De Bemanning

Introductie - De mensen die dienden aan boord van de U-47

Gedurende zijn 10 oorlogspatrouilles, veranderde de bemanning van de U-47 continu. Het doel van dit deel van de site is het presenteren van de complete bemanningslijsten van al deze patrouilles. Momenteel bestaan er twee van deze lijsten, die van de aanval op Scapa Flow en de lijst met namen van hen die de laatste missie in maart 1941 niet overleefden.

Tijdens het maken van deze site heb ik op diverse plaatsen naar informatie gezocht. Gedurende de laatste twee jaar heb veel hulpvolle assistentie gekregen van een aantal mede U-47 en onderzeeboot enthousiastelingen. Echter de lijsten van de overige acht patrouilles zijn niet achterhaald. Als iemand kan helpen met het compleet maken van dit project zou dat zeer op prijs worden gesteld; Stuur alstublieft een e-mail als u enige informatie heeft.

De bemanning van de U-47

Een foto van de triomfantelijke bemanning van de U-47 na hun succesvolle aanval op de Royal Oak in Scapa Flow in Oktober 1939. De kapitein Günther Prien staat in het donkere uniform op de eerste rij.

Aanmonsterlijsten

Klik op een van de links om de lijsten te bekijken. Op iedere lijst kun je op sommige bemanningsleden klikken voor een meer gedetailleerde biografie.

In association with amazon.com

Main Menu