u47.org

Skip to menu

De Bemanning

Amelung von Varendorff, 2.WO

Priens tweede officier van de wacht (2WO) was Amelung von Varendorff, geboren op 20 december 1913 in de havenstad Kiel. Hij kwam aan boord van de U-47 met de rang van Leutnant zur See, maar werd een week na de vernietiging van de Royal Oak in Scapa Flow bevorderd tot Oberleutnant zur See.

Amelung von Varendorff

Priens 2.WO, Oberleutnant zur See Amelung von Varendorff. Hij overleefde het lot van zijn vroegere mede bemanningsleden en zou het commando krijgen van de U-213. Deze werd tijdens zijn derde patrouille tot zinken gebracht.

Von Varendorff verliet de U-47 vroeg in 1941 om aan zijn opleiding tot onderzeeboot commandant te beginnen. Als resultaat ontsnapte hij aan het lot van de U-47 toen Prien begon aan wat zijn tiende en laatste patrouille zou worden. Later dat jaar kreeg Priens vroegere 2.WO (hij was in november 1940 tot 1.WO gepromoveerd) het commando over de nieuwe type VIIC U-213. Op 30 augustis voer hij uit op zijn eerste patrouille. Von Varendorff zou drie succesvolle patrouilles maken tussen augustus 1941 en juli 1942. Op 31 juli 1942 werd de U-213 tot zinken gebracht door een trio Britse fregatten, de HMS Erne, HMS Rochester en de HMS Sandwich. Alle hens, inclusief Oberleutnant zur See von Varendorff vergingen.

« vorige
In association with amazon.com

Main Menu